Sir iz mišine ili mišni sir prava je gastro poslastica dalmatinske zagore i Hercegovine. Mjeh ili mješina nazivi su za kožu životinje (najčešće ovce) u kojoj zrije ovaj sir. Spravlja se tradicionalno od ovčjeg mlijeka no ova varijanta radi se od mješavine kozjeg i kravljeg mlijeka. Nije toliko intenzivan kao original pa će zasigurno pronaći više pobornika u potrošačima koji vole laganije sireve. Odlično se slaže uz svježe pečeni kruh ili uštipke i domaći pršut.
Sir iz mišine Sirana I-Pak
10,50 €
Sirana I-Pak d.o.o.
Put Čikole 3, Pakovo Selo 22 320 Drniš
Sirana I-Pak nalazi se u Pakovom selu pokraj Drniša. Njeguju tradiciju proizvodnje sira preko dvadeset godina koristeći jedinstvenu recepturu zaslužnu za prestižne nagrade i odličja za kvalitetu. Njihove životinje svakodnevno borave u slobodnoj ispaši na Prominskim pašnjacima bogatim raznim aromatičnim biljem.
Težina | 350g |
---|