Riječ o maslacu dobivenom starinskom metodom od fermentiranog vrhnja. Takav način proizvodnje iziskuje više truda i vremena te su mu i prinosi manji ali je i završni proizvod puno kvalitetnij i ukusniji od uobičajenog načina proizvodnje. Neizostavni dio svakog doručka kao namaz ili podloga na kruh uz dodatak marmelade ili meda, koristi se u pripremi slastica ili kao podloga za pečenje. Iznimno bogatog okusa, posebno omiljen kod najmlađih. Maslac je bogat zasićenim masnim kiselinama i kolesterolom, tipičnim za masti životinjskog podrijetla. Dobra strana su korisne masnoće i vitamini topljivi u masti. Brojne studije dokazale su njegov blagotvoran učinak na zdravlje naspram industrijski dobivenog margarina.
Domaći maslac Marina, 250g
4,29 €
Sastojci: pasterizirano nehomogenizirano vrhnje, mljekarska kultura, sol. I. klasa. Sadrži min. 82% m.m., max. 16% vode
Pakovanje: 250 g
Zemlja podrijetla: Hrvatska
Uvjeti čuvanja: Čuvati na hladnom mjestu
Dostupnost: Dostupno
Mljekara Marina
Varaždinska 94b, Gornje Vratno 42208 Cestica
P.G. Bistrović - Mljekara Marina svojim je radom započela krajem 2010. godine. Proizvodnja mlijeka i mliječnih proizvoda dobiva se preradom mlijeka s isključivo vlastite farme mliječnih krava. Riječ je o 100% domaćem proizvodu koji ne sadrži konzervanse ni umjetne dodatke. Za potrebe mliječne farme Obiteljsko gospodarstvo Bistrović obrađuje 15 hektara vlastite zemlje, a u zakupu je i 12 hektara državnog zemljišta te oko 20 hektara od fizičkih osoba. U pristupu uzgoju životinja koristi se isključivo otvorena ispaša kada to sezona i vrijeme dopušta a u gnojenju i obradi tla nastoji se isto obavljati na što prirodniji i održiviji način. Na gospodarstvu je uz članove obitelji, Mirjanu, Stjepana i sina Luku zaposleno sedam ljudi, povremeno pripomognu i sin Tomislav koji studira u Križevcima i Marina koja polazi OŠ Cestica, a svakom uspjehu raduju se i baka Marija i djed Josip.