Svježa teletina, junetina, svinjetina, janjetina i piletina, vrhunske kvalitete, uzgojena na tradicionalan način – stiže na Vaš kućni prag!
S početkom 2018. godine uspješno smo započeli projekt povezivanja domaćih uzgajivača te plasmana svježeg ekološkog mesa i suhomesnatih proizvoda na tržište Republike Hrvatske te samim time utjecali na doživljaj i iskustvo kupovine takvih proizvoda na drugačiji način.
Eko mesnica brand je tvrtke Domaće i fino d.o.o. a nastao je s ciljem okrupnjavanja proizvođača koji uzgajaju životinje na ekološki prihvatljiv način i plasmana ekološkog svježeg mesa i mesnih prerađevina na tržište Republike Hrvatske. Trenutno u sustavu dobavljača postoji nekolicina isključivo hrvatskih uzgajivača teladi, junadi, svinja, ovaca i pilića. U vremenu kada je tržište preplavljeno uvoznim mesom upitne kvalitete dok domaći proizvođači propadaju i bore se s plasmanom svojih proizvoda s godinama je cijelokupna ideja prerasla u društveno odgovoran projekt od kojeg će zasigurno dobrobit imati i cijela društvena zajednica u cijelini a naposljetku i sami potrošač
Svi proizvođači su ekološki certificirani od strane nadležnih tijela. Telad se uzgaja u sustavu krava-tele dok je mlada junad većinom iz pašnog (slobodnog uzgoja). U uzgoju za potrebe mesnice prevladavaju pasmine goveda kao što su Angus, Slavonsko – srijemski podolac, Charolais, Limousin, Simental te istoimene križane pasmine. U prehrani životinja niti u jednom razdoblju životnog vijeka ne koriste se koncentrati niti umjetna sredstva i stimulansi za rast već se sve odvija na prirodan način.
Osim na uzgoj i porijeklo mesa, poseban naglasak stavlja se na svježinu mesa koja se postiže brzom i kvalitetnom obradom te transportom nakon klanja i odležavanja. Takvo svježe meso, nakon primitka i dostave idealno je za zamrzavanje te će nakon odmrzavanja biti prikladno za upotrebu 2-3 dana bez promjene boje, mirisa i okusa.
Porijeklo, uzgoj i distribucija
Od samih početaka i pokretanja internetske trgovine Fino.hr uz sveprisutni užurbani način života i manjku slobodnog vremena za kupovinu zdravih i provjerenih namirnica, uvođenjem dostave koja jamči uštedu vremena s naglaskom na brzinu i svježinu dostavljenih namirnica i kratak lanac opskrbe, uvidjeli smo da svježe meso također nije iznimka.
Eko mesnica i njezini kooperanti ekološki proizvođači djeluju kao jedan integrirani sustav od polja do stola. Životinje potječu iz kontroliranog uzgoja koje zahtijevaju standardi ekološke proizvodnje gdje stručno osoblje na farmama nadzire njihove životne uvjete, zdravlje i napredak te naposljetku sami probir. Sve životinje od samih početaka potječu isključivo sa ekoloških proizvodnih jedinica sa područja Republike Hrvatske. Ekološka proizvodnja nalaže potpuno prirodan i slobodan uzgoj gdje se životinje drže u svojem prirodnom okruženju bez korištenja GMO-a, antibiotika te umjetnih stimulansa za rast.
Domaće i fino d.o.o. danas posjeduje registrirani objekt u Zagrebu gdje stručno osoblje vrši obradu i pakiranje svježeg mesa te naposljetku pripremu za isporuku krajnjim kupcima na adresu. Dostava svježeg mesa na adresu vrši se u strogo kontroliranom hladnom lancu što podrazumijeva i rashladna vozila. Cijelokupna proizvodnja je primjerena HACCP standardima te zadovoljava sve propise u skladu s važećim zakonima te kontroli svih nadležnih institucija u prometu s hranom životinjskog podrijetla.
Sve narudžbe pristigle putem naše internetske adrese www.fino.hr koje sadržavaju svježe meso isporučuju se isključivo svježe, direktno iz našeg objekta za rasijecanje i preradu gdje period od klanja do isporuke na adresu primatelja najčešće ne prijeđe 48 sati.
Kako bi se osigurala vrhunska svježina i kvaliteta našeg mesa veliki dio narudžbi primamo unaprijed kao svojevrsnu predbilježbu za ponuđeni datum isporuke. Naši mesari svakoj narudžbi pristupaju profesionalno i pedantno; uz pažljivu obradu, deklariranje i vakumiranje kako bi svim našim kupcima olakšali pripremu i skladištenje. Svaki komad mesa stiže zasebno vakumiran uz pojedinačnu deklaraciju tako da po zamrzavanju uvijek možete znati što ste spremili u zamrzivač.
Uz svježe meso u ponudi su i suhomesnati proizvodi te razne prerađevine (kobasice polutrajne i svježe) bez aditiva, kemijskih dodataka i nitrinih soli. Naravno tu su i ostale probrane delikatese malih hrvatskih proizvođača koje savršeno nadopunju svaku kuhinju.